Over Diliguide

De slimme oplossing van Diliguide

Diliguide is een applicatie die richtlijnen eenvoudiger toegankelijk maakt voor professionals en patiënten. Daarnaast is het ook mogelijk om met Diliguide op een interactieve manier richtlijnen te ontwikkelen.

Doelgroepen
Diliguide kent twee doelgroepen:
Richtlijngebruikers: denk hierbij aan professionals maar ook aan patiënten.
Richtlijnontwikkelaars: werkgroepen die gezamenlijk een (evidence-based) richtlijn ontwikkelen of herzien.

Patiëntenversies
Voor een aantal richtlijnen zijn patiëntenversies ontwikkeld. Deze zijn tevens beschikbaar in Diliguide.

Gerelateerde producten
Ook aan richtlijnen gerelateerde producten zoals indicatoren of e-learning modules zijn in Diliguide beschikbaar.

Online ontwikkelen van richtlijnen
Diliguide biedt richtlijnwerkgroepen de mogelijkheid om gezamenlijk online aan een richtlijn te werken. Documenten kunnen worden uitgewisseld zodat altijd de laatste versie beschikbaar is. Referenties kunnen eenvoudig worden toegevoegd en geschreven teksten kunnen gemakkelijk worden uitgewisseld en van commentaar worden voorzien door andere werkgroepleden.

HTML
Nieuw ontwikkelde richtlijnen zullen worden gepubliceerd in HTML, waardoor deze het makkelijk toegankelijk zijn voor de gebruiker. Een aantal recente (inmiddels gepubliceerde) richtlijnen wordt omgezet naar HTML, overige richtlijnen zijn beschikbaar als pdf.

Overige verenigingen/organisaties
Diliguide is niet alleen beschikbaar voor richtlijn ontwikkeld door het CBO. Verenigingen/organisaties kunnen hun eigen omgeving krijgen.

Diliguide voor smartphone
Via m.diliguide.nl kunnen richtlijnen eenvoudig gelezen worden op een Smartphone.

 

Meer informatie

Wilt u meer informatie over Diliguide? Of u wilt uw eigen richtlijnen graag ook in Diliguide geplaatst zien zodat Diliguide nóg uitgebreider wordt en zorgverleners niet meer eindeloos hoeven te surfen om de juiste plaats te vinden waar hun richtlijn staat? Neem dan contact op met het CBO.

© 2011 CBO